ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 2021
 • Οι εγγραφές για τον Χειμερινό κύκλο του Προγράμματος «Οι Πιανίστες» (μέθοδος Σουζούκι) (Σεπτέμβριος ως Δεκέμβριος 2021) ξεκινούν στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις10 Σεπτεμβρίου 2021, ή νωρίτερα εφόσον συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις στο Πρόγραμμα. 
 • Η δέσμευση της θέσης ενός παιδιού στο πρόγραμμα γίνεται με την εγγραφή του και κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία.
 • Λαμβάνεται μέριμνα για την τοποθέτηση του παιδιού στην προτιμώμενη από τον γονέα ημέρα παρακολούθησης, ωστόσο αυτό είναι περισσότερο πιθανό όταν η επικοινωνία με την γραμματεία (τηλ. 6988.247247) και η εγγραφή πραγματοποιηθούν έγκαιρα.
 • Τα μαθήματα με τα παιδιά ξεκινούν στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.  
 • Τα ατομικά μαθήματα διενεργούνται σε διάφορες μέρες κατόπιν συνεννόησης με τον δάσκαλο και τη γραμματεία. Τα ομαδικά μαθήματα λαμβάνουν χώρα συνήθως την ημέρα Δευτέρα.

Για τη συμμετοχή στα τμήματα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής όπως αποδεικνύεται από το αποδεικτικό κατάθεσης

ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στον ισόγειο όροφο του πανέμορφου Πέτρινου Σχολείουοδός Παπαδοπούλου, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο του Πανοράματος (Κομνηνών) και την οδό Θέρμης Πανοράματος. Άνετο πάρκινγκ πολυάριθμων θέσεων υπάρχει στο Νέο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη, οδός Σαμανίδη 21, σε απόσταση λίγων λεπτών από το Πέτρινο Σχολείο, καθώς και στη γύρω από το Πέτρινο Σχολείο περιοχή

 

.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 • Η ακαδημαϊκή χρονιά διακρίνεται σε τρεις κύκλους, τον Χειμερινό Κύκλο (Οκτώβριος – Ιανουάριος), τον Εαρινό Κύκλο (Φεβρουάριος – Μάιος) και έναν μικρό Θερινό Κύκλο (εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον). Κάθε κύκλος αποτελείται από 12 μαθήματα-συναντήσεις εκτός του μικρού Θερινού Κύκλου που διαρκεί 5 εβδομάδες.
 • Κάθε παιδί έχει ένα ατομικό και ένα ομαδικό μάθημα την εβδομάδα. Γίνεται προσπάθεια ώστε τα παιδιά να προσέρχονται σε ζευγάρια στο ατομικό τους μάθημα, προκειμένου να έχουν πάντα την αίσθηση της παρέας, να διαδρούν με δάσκαλο, συμμαθητή και γονείς, και να αναπτύσσουν κίνητρα χαράς και συνεργασίας για τη μάθηση του βιολιού. Έτσι, παρόλο που τυπικά το ατομικό μάθημα κάθε παιδιού διαρκεί 20’λεπτά, αυτά προσέρχονται και παραμένουν σε αυτό για 40’ λεπτά καθώς παρακολουθούν και συμμετέχουν διαδραστικά στο μάθημα του ζευγαριού-συμμαθητή τους. Τα ζεύγη συμμαθητών δημιουργούνται έτσι ώστε να διευκολύνεται η διάδραση, η συνεργασία, το παιχνίδι και η αλληλομάθηση.
 • Κάθε μαθητής συμμετέχει επίσης σε ένα 40λεπτο ομαδικό μάθημα μία φορά την εβδομάδα.
 • Οι γονείς παρακολουθούν και συμμετέχουν τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά μαθήματα των παιδιών.
 • Μαθήματα που χάνονται με υπαιτιότητα των γονέων /παιδιών δεν αναπληρώνονται.
 • Η πρώτη εβδομάδα είναι εβδομάδα γονικής εκπαίδευσης για τους νέους γονείς του προγράμματος. Οι γονείς προσέρχονται με τα παιδιά τους στα ατομικά και ομαδικά μαθήματα, και διδάσκονται τη φιλοσοφία του προγράμματος, τον ρόλο που καλούνται να παίξουν στη μουσική ανάπτυξη του παιδιού τους, καθώς και τα πρώτα βασικά στοιχεία τεχνικής πάνω στο όργανο.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αναπληρώσεις μαθημάτων γίνονται μόνο εφόσον χαθούν μαθήματα με υπαιτιότητα των διδασκόντων ή λόγω φυσικών αιτίων. Μαθήματα που χάνονται με ευθύνη του γονέα-παιδιού, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναπληρώνονται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ συνάντηση ενημέρωσης τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19.00, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ με σύνδεσμο που θα κοινοποιηθεί λίγες μέρες πριν. Η συνάντηση αυτή αφορά σε όλους τους γονείς, είτε ενδιαφέρονται για το δια ζώσης είτε για το online πρόγραμμα. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του Προγράμματος στο 6988.247247.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Covid-19

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας, έτοιμοι να λειτουργήσουμε σε καιρό πανδημίας με πρωταρχικό μας γνώμονα την ασφάλεια όλων. Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά των χώρων μας και τα μέτρα προστασίας με τα οποία θα ξεκινήσουμε ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς. Τα μέτρα αυτά θα προσαρμόζονται κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού κύκλου ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, διασφαλίζοντας έτσι σε συνεχή βάση τη μέγιστη ασφάλεια όλων.

Τα ομαδικά μαθήματα για όλα μας τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε αίθουσες άνω των 45 τ.μ., με μέγιστο αριθμό 7 παιδιά (και τους γονείς τους) και έναν διδάσκοντα ανά τμήμα, ώστε να τηρούνται οι πρέπουσες αποστάσεις. Τα ατομικά μαθήματα θα διενεργούνται από τον δάσκαλο με παρουσία δύο παιδιών και δύο γονιών (άρα παραμονή 5 ατόμων στον ίδιο χώρο μαζί με τον δάσκαλο). Γονείς που επιθυμούν, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών της πανδημίας, να έχουν τα παιδιά τους ατομικό μάθημα μόνο με τον δάσκαλο (χωρίς την παρουσία του άλλου παιδιού/γονιού), μπορούν να το δηλώσουν στη γραμματεία και να το συνεννοηθούν με τους διδάσκοντες κατά τον προγραμματισμό. Τα ομαδικά μαθήματα για τους «Βιολιστές» και τους «Πιανίστες» θα διενεργούνται σε τμήματα των 5 ή 6 παιδιών το πολύ. Στους «Πιανίστες», ο δάσκαλος θα μπορεί να πλησιάζει τον μαθητή για υποδείξεις/διορθώσεις και να αγγίζει το μουσικό όργανο ή τα χέρια του παιδιού κατόπιν έγκρισης του γονιού και αντισηψίας των χεριών του. Στα ομαδικά μαθήματα του πιάνου, το κλαβιέ του πιάνου θα απολυμαίνεται κάθε φορά με ειδικά αντισηπτικά μαντηλάκια πριν την επαφή κάθε παιδιού με το πιάνο.

Πριν την είσοδο οποιουδήποτε στον χώρο θα γίνεται θερμομέτρηση μετώπου από ειδικό θερμόμετρο χωρίς επαφή.  Κάθε άτομο που εισέρχεται θα καταγράφεται στο Βιβλίο Εισόδου και θα του γίνονται κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Δεν θα μπορούν να εισέλθουν στον χώρο άτομα που έχουν συμπτώματα έστω και απλού κρυολογήματος. Οι χώροι μας θα απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ θα υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες και τους διαδρόμους.

Η είσοδος και παραμονή στον χώρο θα απαιτεί μάσκα (ή προμετωπίδα, εφόσον κριθεί αποδεκτή από τις αρμόδιες αρχές) για όλους τους ενήλικες (γονείς/συνοδούς και προσωπικό του Baby Artist) και για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Οι αποστάσεις θα τηρούνται μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τα ομαδικά μαθήματα θα διαρκούν 45’ λεπτά και μεταξύ των τμημάτων θα παρεμβάλλονται 15λεπτα διαλείμματα. Μεταξύ των ατομικών μαθημάτων θα παρεμβάλλεται επίσης ικανός χρόνος για τον φυσικό αερισμό και την απολύμανση του χώρου. Παρότι ο χώρος αναμονής είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο παρακαλούμε τους γονείς να φθάνουν στον χώρο αναμονής όχι περισσότερο από 5’ λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος και να εξέρχονται από τον χώρο αναμονής το αργότερο 5’ λεπτά μετά τη λήξη του μαθήματος τους.  Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες συνάντησης και συνωστισμού ανάμεσα στα παιδιά/γονείς που θα εξέρχονται από το μάθημά τους με τα παιδιά/γονείς που θα εισέρχονται, ενώ θα υπάρχει επαρκής χρόνος για απολύμανση και φυσικό αερισμό των αιθουσών πριν από κάθε μάθημα. Το Πέτρινο Σχολείο διαθέτει πολύ μεγάλο αύλειο χώρο, όπου και μπορούν γονείς/παιδιά να παραμείνουν για λίγο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Αν ως την έναρξη των μαθημάτων μας αλλάξουν σημαντικά οι σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές, θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν οι αρμόδιες αρχές επιβάλουν επιπλέον απαγορεύσεις που καθιστούν ανέφικτη τη δια ζώσης διδασκαλία, τα δια ζώσης τμήματά μας θα συνεχίσουν με on-line διδασκαλία σε ίδια σύνθεση, στις ίδιες μέρες/ώρες και με το ίδιο κόστος.