ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 2018-19
 • Οι εγγραφές για τον Χειμερινό κύκλο του Προγράμματος «Οι Πιανίστες» (Σεπτέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019) ξεκινούν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.
 • Η δέσμευση της θέσης ενός παιδιού στο πρόγραμμα γίνεται με την εγγραφή του και κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία.
 • Τα ατομικά μαθήματα διενεργούνται την ημέρα Παρασκευή, ενώ τα ομαδικά μαθήματα λαμβάνουν χώρα την ημέρα Δευτέρα.
 • Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
 • Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής όπως αποδεικνύεται από το αποδεικτικό κατάθεσης.
 • Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για ενδιαφερόμενους γονείς, στις 19.00, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1ος όροφος, Εγνατίας 156. Τηλέφωνο θυρωρείου 2310.891101. Τηλ. Γραμματείας Προγράμματος 6988.247247.
ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το Πρόγραμμα υλοποιεί τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα πιάνου στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ‘’Απόστολος Παύλος’’, οδός Κέννεντι 119, Πυλαία, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ εντός του χώρου των Εκπαιδευτηρίων.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 • Η ακαδημαϊκή χρονιά διακρίνεται σε τρεις κύκλους, τον Χειμερινό Κύκλο (Οκτώβριος – Ιανουάριος), τον Εαρινό Κύκλο (Φεβρουάριος – Μάιος) και έναν μικρό Θερινό Κύκλο (εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον). Κάθε κύκλος αποτελείται από 12 μαθήματα-συναντήσεις εκτός του μικρού Θερινού Κύκλου που διαρκεί 5 εβδομάδες.
 • Κάθε παιδί έχει ένα ατομικό και ένα ομαδικό μάθημα την εβδομάδα. Γίνεται προσπάθεια ώστε τα παιδιά να προσέρχονται σε ζευγάρια στο ατομικό τους μάθημα, προκειμένου να έχουν πάντα την αίσθηση της παρέας, να διαδρούν με δάσκαλο, συμμαθητή και γονείς, και να αναπτύσσουν κίνητρα χαράς και συνεργασίας για τη μάθηση του βιολιού. Έτσι, παρόλο που τυπικά το ατομικό μάθημα κάθε παιδιού διαρκεί 20’λεπτά, αυτά προσέρχονται και παραμένουν σε αυτό για 40’ λεπτά καθώς παρακολουθούν και συμμετέχουν διαδραστικά στο μάθημα του ζευγαριού-συμμαθητή τους. Τα ζεύγη συμμαθητών δημιουργούνται έτσι ώστε να διευκολύνεται η διάδραση, η συνεργασία, το παιχνίδι και η αλληλομάθηση.
 • Κάθε μαθητής συμμετέχει επίσης σε ένα 40λεπτο ομαδικό μάθημα μία φορά την εβδομάδα.
 • Οι γονείς παρακολουθούν και συμμετέχουν τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά μαθήματα των παιδιών.
 • Μαθήματα που χάνονται με υπαιτιότητα των γονέων /παιδιών δεν αναπληρώνονται.
 • Η πρώτη εβδομάδα είναι εβδομάδα γονικής εκπαίδευσης για τους νέους γονείς του προγράμματος. Οι γονείς προσέρχονται με τα παιδιά τους στα ατομικά και ομαδικά μαθήματα, και διδάσκονται τη φιλοσοφία του προγράμματος, τον ρόλο που καλούνται να παίξουν στη μουσική ανάπτυξη του παιδιού τους, καθώς και τα πρώτα βασικά στοιχεία τεχνικής πάνω στο όργανο.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αναπληρώσεις μαθημάτων γίνονται μόνο εφόσον χαθούν μαθήματα με υπαιτιότητα των διδασκόντων ή λόγω φυσικών αιτίων. Μαθήματα που χάνονται με ευθύνη του γονέα-παιδιού, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναπληρώνονται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για ενδιαφερόμενους γονείς, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1ος όροφος,  Εγνατίας 156. Τηλέφωνο θυρωρείου 2310.891101. Τηλ. Γραμματείας Προγράμματος 6988.247247.