Σε καιρούς που οι συνθήκες γίνονται δύσκολες για την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, το να εργαζόμαστε με επιστημοσύνη, φλόγα και υψηλό ήθος για την ανάπτυξη του δυναμικού των παιδιών, την πρόοδο και την ευζωία τους ανάγεται ακόμη περισσότερο σε αξία και προτεραιότητα.

Ακόμη και μέσα στην πανδημία, το Baby Artist, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη θα αποτελέσουν για γονείς και παιδιά έναν «φάρο» προόδου, μουσικότητας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες η αγάπη μας για τα παιδιά σε συνδυασμό με την εικοσάχρονη εμπειρία και εξειδίκευσή μας θα συνεχίσουν να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξή τους.

Η ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου των παιδιών, της συναισθηματικής τους νοημοσύνης και της κοινωνικότητάς τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, και σεβασμό. Σας περιμένουμε στα υψηλών επιστημονικών, καλλιτεχνικών και μουσικοπαιδαγωγικών προδιαγραφών προγράμματά μας, που ξεχωρίζουν και διαφοροποιούν το Baby Artist από πληθώρα άλλων προγραμμάτων τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα.

  • Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων (από 4 μηνών ως 6 χρόνων): To πρώτο στην
  • Ελλάδα πρόγραμμα μουσικής ανάπτυξης βρεφών από το 2000.
  • «Οι Βιολιστές», με τη φυσική μέθοδο διδασκαλίας Suzuki (για παιδιά από 4 χρόνων και πάνω)
  • «Οι Πιανίστες», με τη φυσική μέθοδο μέθοδο Suzuki (για παιδιά από 4 χρόνων και πάνω)

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ μόνο δια ζώσης παρακολούθησης ή μόνο online παρακολούθησης (με την προυπόθεση ότι συμπληρώνεται σχετικό τμήμα) όλων των παραπάνω προγραμμάτων χωρίς διαφοροποίηση κόστους.

Σας περιμένουμε στους υπέροχους νέους χώρους μας, στον ισόγειο όροφο του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου, τον οποίο θα χρησιμοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα το Baby Artist, στο πλαίσιο παραχώρησης του κτιρίου από τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ειδικά για τη στέγαση του προγράμματός μας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σχολείο – μνημείο, δείγμα της παλιάς αρχιτεκτονικής των σχολείων της πόλης. Το Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο έχει πανεύκολη πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο του Πανοράματος (Κομνηνών) καθώς και από την οδό Θέρμης – Πανοράματος, ενώ απέχει λίγα λεπτά με τα πόδια από το Νέο Δημαρχείο Πυλαίας Χορτιάτη (Σαμανίδη 21), όπου υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ πολυάριθμων θέσεων στάθμευσης. Αναζήτηση στάθμευσης είναι δυνατή και στην περιοχή του Πέτρινου στους δρόμους κοντά σε αυτό.

Ανακοίνωση της δυνατότητας παρακολούθησης του Προγράμματος Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων στο κέντρο της πόλης θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας, έτοιμοι να λειτουργήσουμε σε καιρό πανδημίας με πρωταρχικό μας γνώμονα την ασφάλεια όλων. Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά των χώρων μας και τα μέτρα προστασίας με τα οποία θα ξεκινήσουμε ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς. Τα μέτρα αυτά θα προσαρμόζονται κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού κύκλου ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, διασφαλίζοντας έτσι σε συνεχή βάση τη μέγιστη ασφάλεια όλων.

Τα ομαδικά μαθήματα για όλα μας τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε αίθουσες άνω των 45 τ.μ., με μέγιστο αριθμό 6 παιδιά (και τους γονείς τους) και έναν διδάσκοντα ανά τμήμα, ώστε να τηρούνται οι πρέπουσες αποστάσεις. Τα ατομικά μαθήματα για τα προγράμματα «Βιολιστές» και «Πιανίστες» θα διενεργούνται από τον δάσκαλο με παρουσία δύο παιδιών και δύο γονιών (άρα παραμονή 5 ατόμων στον ίδιο χώρο μαζί με τον δάσκαλο). Γονείς που επιθυμούν, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών της πανδημίας, να έχουν τα παιδιά τους ατομικό μάθημα μόνο με τον δάσκαλο (χωρίς την παρουσία του άλλου παιδιού/γονιού), μπορούν να το δηλώσουν στη γραμματεία και να το συνεννοηθούν με τους διδάσκοντες κατά τον προγραμματισμό. Τα ομαδικά μαθήματα για τους «Βιολιστές» και τους «Πιανίστες» θα διενεργούνται σε τμήματα των 5 ή 6 παιδιών το πολύ. Στα προγράμματα «Βιολιστές» και «Πιανίστες», ο δάσκαλος θα μπορεί να πλησιάζει τον μαθητή για υποδείξεις/διορθώσεις και να αγγίζει το μουσικό όργανο ή τα χέρια του παιδιού κατόπιν έγκρισης του γονιού και αντισηψίας των χεριών του. Στα ομαδικά μαθήματα του πιάνου, το κλαβιέ του πιάνου θα απολυμαίνεται κάθε φορά με ειδικά αντισηπτικά μαντηλάκια πριν την επαφή κάθε παιδιού με το πιάνο.

Πριν την είσοδο οποιουδήποτε στον χώρο θα γίνεται θερμομέτρηση μετώπου από ειδικό θερμόμετρο χωρίς επαφή.  Κάθε άτομο που εισέρχεται θα καταγράφεται στο Βιβλίο Εισόδου και θα του γίνονται κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Δεν θα μπορούν να εισέλθουν στον χώρο άτομα που έχουν συμπτώματα έστω και απλού κρυολογήματος. Οι χώροι μας θα απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ θα υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες και τους διαδρόμους.

Η είσοδος και παραμονή στον χώρο θα απαιτεί μάσκα (ή προμετωπίδα, εφόσον κριθεί αποδεκτή από τις αρμόδιες αρχές) για όλους τους ενήλικες (γονείς/συνοδούς και προσωπικό του Baby Artist) και για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Τα παιδιά θα μπορούν να κατεβάσουν τη μάσκα τους κατά την κίνηση ή το τραγούδι αν νιώσουν δυσφορία («διάλειμμα μάσκας», βλέπε οδηγίες Σ. Τσιόδρα, ipaideia.gr, 02/09/2020). Οι αποστάσεις θα τηρούνται μεταξύ των συμμετεχόντων με ειδική σήμανση στο δάπεδο. Κάθε παιδί και γονιός θα έχει το δικό του σετ μικρών οργάνων/υλικών χαμηλού κόστους (ζεύγος ξυλάκια, μαράκα, τυμπανάκι με μπαγκέτα, μαντήλα ή υφασμάτινη κορδέλα) το οποίο θα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα μουσικών οργάνων στην πόλη, ώστε να μην υπάρχει ανταλλαγή μουσικών οργάνων και υλικών μεταξύ των συμμετεχόντων. Στα οργανάκια αυτά παρακαλούμε να κολλήσετε αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομά σας και το όνομα του παιδιού σας.

Τα ομαδικά μαθήματα θα διαρκούν 45’ λεπτά και μεταξύ των τμημάτων θα παρεμβάλλονται 15λεπτα διαλείμματα. Παρότι ο χώρος αναμονής είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο παρακαλούμε τους γονείς να φθάνουν στον χώρο αναμονής όχι περισσότερο από 5’ λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος και να εξέρχονται από τον χώρο αναμονής το αργότερο 5’ λεπτά μετά τη λήξη του μαθήματος τους.  Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες συνάντησης και συνωστισμού ανάμεσα στα παιδιά/γονείς που θα εξέρχονται από το μάθημά τους με τα παιδιά/γονείς που θα εισέρχονται, ενώ θα υπάρχει επαρκής χρόνος για απολύμανση και φυσικό αερισμό των αιθουσών πριν από κάθε μάθημα. Το Πέτρινο Σχολείο διαθέτει πολύ μεγάλο αύλειο χώρο, όπου και μπορούν γονείς/παιδιά να παραμείνουν για λίγο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Αν ως την έναρξη των μαθημάτων μας αλλάξουν σημαντικά οι σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές, θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν οι αρμόδιες αρχές επιβάλουν επιπλέον απαγορεύσεις που καθιστούν ανέφικτη τη δια ζώσης διδασκαλία, τα δια ζώσης τμήματά μας θα συνεχίσουν με on-line διδασκαλία σε ίδια σύνθεση, στις ίδιες μέρες/ώρες και με το ίδιο κόστος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Εγγραφές: 6 – 25 Σεπτεμβρίου

(οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν νωρίτερα αν εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις)

Συνάντηση Ενημέρωσης (Διαδικτυακά):  Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Επίσκεψη στους χώρους: Σάββατο 19 & Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου (με ραντεβού)

Δοκιμαστικά μαθήματα: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου (κατόπιν δήλωσης)

Έναρξη μαθημάτων: 1η Οκτωβρίου

Χώροι υλοποίησης:  α) Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο, οδός Παπαδοπούλου, Πανόραμα

β) Κέντρο πόλης (θα ανακοινωθεί σύντομα αν υπάρξει η σχετική δυνατότητα)

Διαθέσιμο Πάρκινγκ: Πάρκινγκ Δημαρχείου Πυλαίας Χορτιάτη, Σαμανίδη 21, Πανόραμα

Επικοινωνία

Τηλέφωνο Γραμματείας: 6988.247247

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 17.30 – 20.30 και Σάββατο 10.00 – 14.00

E-mail: info@babyartist.gr

Δείτε μας και στο www.babyartist.gr