ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 2021-22
  • Οι εγγραφές για τον χειμερινό κύκλο του Προγράμματος Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων (Σεπτέμβριος ως Δεκέμβριος 2021) ξεκινούν στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, ή νωρίτερα εφόσον συμπληρωθούν τα τμήματα.
  • Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δια ζώσης παρακολούθησης (εφόσον αυτή επιτρέπεται) ή μόνο online παρακολούθησης (με την προυπόθεση ότι συμπληρώνεται σχετικό τμήμα)  χωρίς διαφοροποίηση κόστους.
  • Για όσους γονείς/παιδιά επιλέξουν τη δια ζώσης παρακολούθηση του προγράμματος, ενημερώνουμε ότι εάν οι αρμόδιες αρχές επιβάλουν επιπλέον απαγορεύσεις που καθιστούν ανέφικτη τη δια ζώσης διδασκαλία, τα τμήματά μας θα συνεχίσουν με on-line διδασκαλία σε ίδια σύνθεση, στις ίδιες μέρες/ώρες και με το ίδιο κόστος.

  • Λόγω της ανάγκης τήρησης αποστάσεων για λόγους προστασίας από τον Covid-19,  οι διαθέσιμες θέσεις για τη δια ζώσης παρακολούθηση του προγράμματος θα είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.
  • Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτά παιδιά από 4 μηνών ως 4 χρόνων σε τμήματα με γονείς, και νήπια 4 – 6 χρόνων σε τμήματα χωρίς γονείς.
  • Η δέσμευση της θέσης ενός παιδιού στο πρόγραμμα γίνεται με την εγγραφή του και κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία για διαθεσιμότητα σε κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού τμήμα.
  • Λαμβάνεται μέριμνα για την τοποθέτηση του παιδιού στην προτιμώμενη από τον γονέα ημέρα παρακολούθησης, ωστόσο αυτό είναι περισσότερο πιθανό όταν η επικοινωνία με την γραμματεία (τηλ. 6988.247247) και η εγγραφή πραγματοποιηθούν έγκαιρα.
  • Τα μαθήματα με τα παιδιά ξεκινούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.
  • Τμήματα θα λειτουργούν στους χώρους μας, στο Πέτρινο Σχολείο στο Πανόραμα κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, και στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης Σάββατο πρωί.
  • Σημειώνεται επίσης ότι ο συνοδός/γονιός/κηδεμόνας είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του παιδιού του και για την τήρηση των μέτρων προστασίας Covid-19 όσον αφορά στον ίδιο και στο παιδί του μέσα σε όλους τους χώρους υλοποίησης του Προγράμματος.
  • Για τη συμμετοχή στα τμήματα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο χώρους:

A) στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στον ισόγειο όροφο του πανέμορφου Πέτρινου Σχολείου, οδός Παπαδοπούλου, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο του Πανοράματος (Κομνηνών) και την οδό Θέρμης Πανοράματος. Άνετο πάρκινγκ πολυάριθμων θέσεων υπάρχει στο Νέο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη, οδός Σαμανίδη 21, σε απόσταση λίγων λεπτών από το Πέτρινο Σχολείο, καθώς και στη γύρω από το Πέτρινο Σχολείο περιοχή

 

.

Β) στο κέντρο της Πόλης, Οι νέοι μας χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  • Η ακαδημαϊκή χρονιά διακρίνεται σε τρεις κύκλους, τον Χειμερινό Κύκλο (Οκτώβριος – Ιανουάριος), τον Εαρινό Κύκλο (Ιανουάριος – Μάιος) και τον Θερινό Κύκλο (τέλη Μαίου – Ιούνιος). Ο Χειμερινός και ο Εαρινός κύκλος αποτελούνται από 12 μαθήματα-συναντήσεις ο καθένας, ενώ ο Θερινός κύκλος είναι κύκλος 5 εβδομάδων.
  • Τα μαθήματα διαρκούν 45΄ λεπτά της ώρας, και διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση.
  • Από τις 12 συναντήσεις του κύκλου, δύο είναι μαθήματα-συναντήσεις μόνο για τους γονείς. Το Πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των γονιών ως προς τον ρόλο τους στη μουσική ανάπτυξη και επιτυχία του παιδιού, και για τον λόγο αυτό τόσο η αρχική Συνάντηση Ενημέρωσης όσο και τα μαθήματα-συναντήσεις μόνο για γονείς κατά τη διάρκεια του κύκλου είναι ιδιαιτέρως σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.
  • Στο τέλος κάθε κύκλου, σε συνεδρίες των διδασκόντων με τους γονείς/κηδεμόνες, διενεργείται «αξιολόγηση» της μουσικής ανάπτυξης κάθε παιδιού και πιθανή επανατοποθέτησή τους σε ανάλογες με το επίπεδό τους τάξεις.
  • Η παραμονή ενός παιδιού στο πρόγραμμα μπορεί να διαρκέσει από έναν κύκλο ως κάποια χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό μουσικής του ανάπτυξης και το μουσικό επίπεδο στο οποίο επιθυμεί να φτάσει.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αναπληρώσεις μαθημάτων γίνονται μόνο εφόσον χαθούν μαθήματα με υπαιτιότητα των διδασκόντων ή λόγω φυσικών αιτίων. Μαθήματα που χάνονται με ευθύνη του γονέα-παιδιού, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναπληρώνονται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ συνάντηση ενημέρωσης τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18.00, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ με σύνδεσμο που θα κοινοποιηθεί λίγες μέρες πριν. Η συνάντηση αυτή αφορά σε όλους τους γονείς, είτε ενδιαφέρονται για το δια ζώσης είτε για το online πρόγραμμα. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του Προγράμματος στο 6988.247247.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δοκιμαστικά Μαθήματα:

  • Δια ζώσης την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στους χώρους μας στο Πέτρινο Σχολείο Πανοράματος, κατόπιν δήλωσης στη Γραμματείας του Προγράμματος (Τηλ. Γραμματείας Προγράμματος 6988.247247)
  • Διαδικτυακά την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, κατόπιν δήλωσης στη Γραμματεία.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Covid-19

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας, έτοιμοι να λειτουργήσουμε σε καιρό πανδημίας με πρωταρχικό μας γνώμονα την ασφάλεια όλων. Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά των χώρων μας και τα μέτρα προστασίας με τα οποία θα ξεκινήσουμε ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς. Τα μέτρα αυτά θα προσαρμόζονται κατά τη διάρκεια του χειμερινού κύκλου ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, διασφαλίζοντας έτσι σε συνεχή βάση τη μέγιστη ασφάλεια όλων.

Τα ομαδικά μαθήματα για όλα μας τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε αίθουσες άνω των 45 τ.μ., με μέγιστο αριθμό 7 παιδιά (και τους γονείς τους) και έναν διδάσκοντα ανά τμήμα, ώστε να τηρούνται οι πρέπουσες αποστάσεις.

Πριν την είσοδο οποιουδήποτε στον χώρο θα γίνεται θερμομέτρηση μετώπου από ειδικό θερμόμετρο χωρίς επαφή.  Κάθε άτομο που εισέρχεται θα καταγράφεται στο Βιβλίο Εισόδου και θα του γίνονται κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Δεν θα μπορούν να εισέλθουν στον χώρο άτομα που έχουν συμπτώματα έστω και απλού κρυολογήματος. Οι χώροι μας θα απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ θα υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες και τους διαδρόμους.

Η είσοδος και παραμονή στον χώρο θα απαιτεί μάσκα (ή προμετωπίδα, εφόσον κριθεί αποδεκτή από τις αρμόδιες αρχές) για όλους τους ενήλικες (γονείς/συνοδούς και προσωπικό του Baby Artist) και για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Οι αποστάσεις θα τηρούνται μεταξύ των συμμετεχόντων με ειδική σήμανση στο δάπεδο. Κάθε παιδί και γονιός θα έχει το δικό του σετ μικρών οργάνων/υλικών χαμηλού κόστους (ζεύγος ξυλάκια, μαράκα, τυμπανάκι με μπαγκέτα, μαντήλα ή υφασμάτινη κορδέλα) το οποίο θα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα μουσικών οργάνων στην πόλη, ώστε να μην υπάρχει ανταλλαγή μουσικών οργάνων και υλικών μεταξύ των συμμετεχόντων. Στα οργανάκια αυτά παρακαλούμε να κολλήσετε αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομά σας και το όνομα του παιδιού σας.

Τα ομαδικά μαθήματα θα διαρκούν 45’ λεπτά και μεταξύ των τμημάτων θα παρεμβάλλονται 15λεπτα διαλείμματα. Παρότι ο χώρος αναμονής είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο παρακαλούμε τους γονείς να φθάνουν στον χώρο αναμονής όχι περισσότερο από 5’ λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος και να εξέρχονται από τον χώρο αναμονής το αργότερο 5’ λεπτά μετά τη λήξη του μαθήματος τους.  Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες συνάντησης και συνωστισμού ανάμεσα στα παιδιά/γονείς που θα εξέρχονται από το μάθημά τους με τα παιδιά/γονείς που θα εισέρχονται, ενώ θα υπάρχει επαρκής χρόνος για απολύμανση και φυσικό αερισμό των αιθουσών πριν από κάθε μάθημα. Το Πέτρινο Σχολείο διαθέτει πολύ μεγάλο αύλειο χώρο, όπου και μπορούν γονείς/παιδιά να παραμείνουν για λίγο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Αν ως την έναρξη των μαθημάτων μας αλλάξουν σημαντικά οι σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές, θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν οι αρμόδιες αρχές επιβάλουν επιπλέον απαγορεύσεις που καθιστούν ανέφικτη τη δια ζώσης διδασκαλία, τα δια ζώσης τμήματά μας θα συνεχίσουν με on-line διδασκαλία σε ίδια σύνθεση, στις ίδιες μέρες/ώρες και με το ίδιο κόστος.